Plecati Sanatosi in Vacanta



Vreme perfecta de vacanta sau cel putin de planuri viitoare  de stat la plaja si rasfatat! Cum plecarea mult asteptata este din ce in ce mai aproape, nu trebuie, datorita entuziasmului, sa uitati de importanta sanatatii in viata proprie. Daca plecati de acasa cu o problema de sanatate, oricat de mica, aceasta va poate strica intreaga vacanta. Deasemenea, va trebui sa luati in calcul si ce probleme se pot ivi la fata locului, astfel incat sa aveti in bagaj cele necesare unui tratament. Inainte de a va apuca de bagaje si alte detalii necesare de pus la punct inaintea vacantei, faceti o programare la medicul de familie in vederea unui control amanuntit, atat pentru dumneavoastra cat si pentru restul familiei cu care veti pleca. Sunt multe afectiuni ce, atunci cand debuteaza nu au simptome evidente dar apoi se pot manifesta violent. Doar nu ati vrea sa aveti parte de asa ceva in timpul sejurului la mare, cu atat mai mult cu cat plecati intr-o tara straina unde lucrurile privind sanatatea si tratamentele stau altfel decat in Romania.
La foarte multe persoane mai sunt intalnite, din cauza caldurii si a lipsei oxigenului din aer, caderile de calciu sau starile de rau, ameteala, greata, etc. Nu mizati pe faptul ca sunt doar stari trecatoare, pentru ca oricand ele pot incepe sa se manifeste acut, pe o perioada mult mai indelungata. Tratati astfel de afectiuni prin administrarea de calciu si alte suplimente alimentare recomandate de catre medic si nu uitati sa le puneti si in bagaj. Un alt aspect ce va sustine sanatatea in urmatoarea perioada de timp este regimul alimentar corect. Inainte de a pleca, incercati sa mancati cat mai echilibrat si evitati alimentele ce, desi va plac, va pot cauza alergii, greturi, dureri, spasme, etc. Evitati si alimentele procesate si pe cele de tip fast-food deoarece, mai ales vara, toxiinfectiile sunt frecvente si din cauza uneia s-ar putea sa fiti nevoiti sa amanati plecarea. Articol oferit de Vivat Familia pentru o vacanta fara incidente de santate.

Totul pentru ca Fiica lui sa devina Printesa!



Multi tati de fete ar face orice pentru indeplinirea viselor celor mici insa uneori dorintele copilelor sunt cu mult peste puterile parintilor binevoitori. Un caz aparte de tata ce nu numai ca si a dorit sa implineasca visul fetei sale dar a si reusit acest lucru se gaseste in orasul Abingdon din Virginia. Jeremiah Heaton are trei copii, printre care si o fetita de 7 ani ce, de curand, in timpul unui joc l-a intrebat pe tatal sau daca ea va deveni vre-o data printesa adevarata. Intrand in micul joc, tatal i-a raspuns afirmativ copilei, insa apoi si a dat seama ca nu-si mai poate incalca promisiunea facuta. O simpla intrebare a unui copil si un raspuns afirmativ din partea parintelui a dus apoi la o intreaga cercetare despre cum el si-ar putea tine promisiunea. Toate eforturile parintelui au dus inspre Bir Tawil, o regiune de 2.000 de km nerevendicata nici de Egipt, nici de Sudan din cauza unor conflicte politice, fiind printre ultimele regiuni de pe Terra.


Nerevendicata de nimeni, Jeremiah Heaton a facut el insusi acest pas, astfel incat fetita lui sa devina o printesa adevarata. Dupa o calatorie aventuroasa pana in Bir Tawil unde au delimitat teritoriul si au infipt steagul regatului Heaton, fetita ce a pus o simpla intrebare atunci cand se juca a devenit oficial Printesa Emilly. Urmatorul pas va fi ca Egiptul si Sudanul sa faca o recunoastere formala a teritoriului care sa ateste legitimitatea revendicarii, pas in privinta caruia Jeremiah Heaton este foarte increzator, cu toate ca unele documente atesta zona ca apartinand Sudanului (un tratat din 1899) si alte documente ca apartinand Egiptului (un tratat din 1902) niciuna dintre aceste doua tari nerecunoscand tratatele ca fiind originale. Indiferent de rezultatul final insa, pentru un timp sau poate chiar pentru totdeauna, acesta este cu adevarat un tata ce a indeplinit visul fiicei sale, oricat de nebunesc parea acesta.